dilluns, 16 de març del 2015

Starfall

Benvolguts!

Avui us presento un recurs molt original que he trobat a un bloc dedicat a l’educació i a les TIC. Es tracta d’una plataforma online que consta de quatre apartats diferents i aquests es classifiquen per nivell de l’alumnat. Amb starfall els alumnes poden reforçar la fonètica, l’abecedari i la lectura. Per altra banda, si ets usuari de Starfall pots accedir a més contingut com per exemple als números.

A continuació una petita descripció de cada secció:

ABCs

Aquesta secció ens mostra les lletres que conformen l’alfabet anglès. Si fem clic a alguna d’aquestes, ens presenta el so al qual representa la lletra, a través d’exemples de diferents paraules en les quals hi és present. 

                                           

A més, si fem clic per exemple a la lletra A, em presenta primer la lletra i seguidament el fonema associat a aquesta lletra  i els exemples d’ús. 



Learn to  Read:

Aquesta secció està enfocada a cicle inicial. Dins d’aquesta secció l’alumne troba diferents contes classificats depenent dels sons i les lletres que han après prèviament.  Els alumnes han de començar obligatòriament pel primer conte i anar avançant fins al número 15.

Una vegada fas clic al primer conte, l’alumne es troba amb una pàgina molt interactiva, la qual a més de presentar cada frase del conte, el nen pot fer clic a cada paraula i escoltar la seva pronunciació.

Són  lectures interessants i senzilles a partir de les quals els alumnes es poden començar a iniciar en la lectura en anglès.

It’s fun to read!
Aquesta secció està enfocada per a cicle mitjà. Dins d’aquesta secció l’alumne troba diferents temàtiques:

                                           
  1. All about me!: un espai amb la finalitat de crear l’aspecte del nen/a (color del cabell, forma del cabell, edat...). A més, els alumnes si fan clic a cada paraula poden escoltar la seva pronunciació.

  2. Art Gallery: un espai dedicat a 6 obres pictòriques. L’alumne selecciona una obra pictòrica i a partir d’aquí comença a realitzar exercicis relacionats amb la vida del pintor, acompanyats sempre del clic en la paraula i el so d’aquesta.

  3. Magic: un  espai  amb la  finalitat que els alumnes coneguin el vestuari d’un mag acompanyat de la pronunciació i un altre exercici que té com a finalitat pronunciar un conjur i seguidament realitzar un joc de màgia.

  4. Poetry: un espai dedicat a 4 poemes. L’alumne selecciona un poema i a partir d’aquí comença a practicar l’entonació amb l’ajuda d’un àudio que va pronunciant les paraules.

 5. Tongue twisters: un espai dedicat a 4 embarbussaments els quals estan acompanyats d’un àudio que va pronunciant les paraules.

 6. Bird Riddles: un espai dedicat a 4 endevinalles relacionades amb quatre  tipus d’ocells i acompanyades d’un àudio que va pronunciant les paraules.

        I'm reading!
Una vegada que ja saben llegir amb fluïdesa podem utilitzar aquest apartat.
Dins aquest apartat trobem un seguit de lectures classificades per gèneres. Les paraules ja no són separades per síl·labes i a més hi ha una millora en la fluïdesa de la lectura.


                                     

       Reflexió
     Personalment penso que és un molt bon recurs per fomentar la lectura de manera original i divertida. La plataforma online utilitza molts recursos visuals i multimèdia atractius, que capten l’atenció dels alumnes, creant en ells una motivació i ganes per aprendre a llegir en anglès. A més la seva utilització és molt senzilla i gratuïta, però si que és cert que hi ha una versió prèmium, de la qual et pots beneficiar si t’uneixes a Starfall, en la qual també hi ha temes com la numeració.

En relació a la taxonomia de bloom, aquesta aplicació està relacionada amb els verbs crear i comprendre, ja que, els alumnes a partir d'aquesta: escriuen i interpreten ,entre altres accions. Pel que fa al model SAMR té un impacte de redefinició, perquè la tecnologia permet la creació de noves tasques , prèviament inconcebibles.

Per altra banda. la interfície és néta, moderna i organitzada. A més, la interactivitat és selectiva, ja que, l'alumne només ha de respondre al que l'aplicació ha creat.

2 comentaris:

  1. Hola!
    M'ha agrada molt aquest portal en línia perquè conté moltes activitats i jocs per practicar l'anglès, a més són molt variades i tracten temes diferents. Crec que podria resulltar molt útil utilitzar-la tant a l'aula com a casa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alba, si és un portal amb una varietat ample de recursos molt interessants. I si, estic d'acord amb tu en defensar que és un bon recurs per utilitzar tant a l'aula com a casa.

      Gràcies per la teva visita!

      Elimina