Symbaloo

La primera sessió de Programes Multimèdia Infantils i Juvenils, la mestra ens va mostrar la plataforma online Symbaloo, la qual hem d’anar modificant i personalitzant a mesura que avança l’assignatura.

Què és Symbaloo?

Symbaloo és un element indispensable per organitzar el nostre PLE (entorn personal d'aprenentatge). Es tracta d'una plataforma al núvol que permet guardar i organitzar les teves pàgines web preferides, vídeos, articles, etc. La paraula Symbaloo procedeix de Grècia del verb “col·leccionar”, d’aquí la relació amb el seu ús. A partir d'aquesta plataforma, podem crear un escriptori virtual amb diferents etiquetes diferenciades per temàtiques creades segons els teus interessos, la qual ens facilita l'organització de les pàgines que hem guardat.

Com s'utilitza?

Principalment per utilitzar aquesta plataforma online ens hem d’enregistrar. Un cop enregistrats, podem personalitzar el nostre escriptori virtual. Quan accedim al nostre compte, ens trobem amb diferents webmix, situats a la part superior de la pàgina, els quals estan inserits per defecte com és el cas de: l’escriptori i les notícies, però que podem modificar.

Seguidament per començar a donar una sensació més personal, farem clic a qualsevol requadre per afegir un bloc,  escriurem la URL,  seleccionarem el color del fons, i fent clic al títol podrem escollir el logo. Per altra banda, també podem eliminar aquells blocs que apareixen per defecte, fent clic al botó dret i a eliminar. Un cop creats els blocs, els podem moure de situació segons la pròpia conveniència.

Finalment, podem inserir el fons que sigui del nostre interès i crear un nom per al nostre Symbaloo.

Utilitats didàctiques 

El docent pot utilitzar aquesta plataforma per a recopilar recursos, pàgines web... Que estiguin relacionats amb l'assignatura. Per altra banda, els alumnes podrien crear el seu propi escriptori virtual i seguidament compartir-ho amb la resta de companys.

Personalment, defenso que és una plataforma molt útil i sense dificultat, que ens permet organitzar el nostre PLE (entorn personal d'aprenentatge) i tenir a l'abast tots els recursos necessaris.


Per una banda, en relació a la taxonomia de bloom, aquesta aplicació està relacionada amb el verb analitzar i recordar, ja que, els alumnes a partir d'aquestes: recopilen informació i localitzen les aplicacions, entre altres accions. Pel que fa al model SAMR té un impacte de redefinició, perquè la tecnologia permet la creació de noves tasques,prèviament inconcebibles.

Per altra banda,la interfície és néta, polida, organitzada i moderna. A més, la interactivitat és selectiva.

Per accedir al meu symbaloo personal feu clic aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada