divendres, 8 de maig del 2015

Phonic Tricksters

Avui hem dedicat la sessió  de Programes Multimèdia Infantils i Juvenils, a presentar en parelles, una aplicació que utilitzés la realitat augmentada.  La veritat, és que totes les aplicacions presentades m’han semblat molt interessants però poc relacionades amb el tema del bloc.

Per tant, a partir de la cerca per Internet, he pogut descobrir a un article del diari La Razón  que ens parla de Phonic Tricksters; una app de realitat augmentada destinada a nens per aprendre anglès de manera original i divertida.

L’article comença esmentant la història que hi ha rere el joc i de què tracta la missió:

“Els travessos Phonic Tricksters han escapat de Discovery Island i estan robant sons del Banc Anglés dels Fonemes. Ara la missió d’atrapar-los recaurà sobre els nens de la casa, que només podran fer-lo a través d’un joc de Realitat Aumentada amb el que es divertiran mentre aprenen anglès al mateix temps. “



Phonic Tricksters és una aplicació gratuïta de Pearson dissenyada per tal que els infants aprenguin anglès mentre es diverteixen reconeixent els sons de les lletres i que treballa 20 fonemes claus gràcies als travessos personatges d’aquest joc de realitat augmentada.

La versió gratuïta de l'aplicació permet atrapar dos Phonic Tricksters . També hi ha l'opció de fer una compra a l’ app per desbloquejar 6 personatges més per 0,89 euros durant el llançament.

La gran novetat d'aquest joc de Realitat Augmentada és que per atrapar aquests tricksters caldrà fer servir la càmera de l'iPhone o iPad i perseguir-los fins a caçar-los prenent una foto. Però un cop atrapats , per evitar que s'escapin cal respondre correctament una pregunta de fonètica .

La integració de la realitat augmentada permet interactuar amb l'entorn i que l'aprenentatge sigui més divertit , ja que es pot perseguir els tricksters al voltant del saló de casa o dins de l'aula de l'escola.

El joc està recomanat per a nens a partir de 4 anys i , gràcies a la inclusió de 20 sons diferents de lletres que cal associar a paraules , els més petits practiquen la seva pronunciació.A més complementa Island , un mètode d'anglès de l'editorial Pearson que cobreix els sis nivells de Primària, de 6 a 12 anys .


Pel que fa a l'interfície, puc dir que  és neta, moderna, organitzada, atractiva i amb un disseny que ofereix als usuaris una experiència divertida.  Per altra banda, la interactivitat és selectiva,ja que els usuaris només juguen i no creen.

Segons el Model SAMR l’app produeix una millora i un augment,ja que es realitzen activitats que es podrien fer sense cap app però amb aquesta  es milloren aspectes de funcionalitat. A més, segons la Taxonomia de Bloom, podem classificar l'app dins de les categories de comprendre i aplicar.

2 comentaris:

  1. Trobo molt inetressant l'aplicació, a més, és diferent a totes les altres que hem vist de realitat augmentada. Crec que és una eina molt divertida per treballar la llengua anglesa i la seva pronunciació amb els més petits, ja que combina la diversió d'un joc (amb personatges) amb l'aprenentatge d'una llengua.

    ResponElimina
  2. Hola Alba!

    La veritat és que em va cridar molt l'atenció, és un molt bon recurs.

    Gràcies per la teva visita.

    ResponElimina