dimecres, 13 de maig del 2015

GoAnimate

GoAnimate és una eina disponible a la xarxa que et permet crear vídeos a partir de personatges animats. Aquesta eina et permet accedir a una àmplia galeria de personatges i escenaris perquè puguis crear la teva pròpia animació, tant particularment, com educativament, ja que, goAnimate et permet crear un compte exclusiu per a usos educatius.

 GoAnimate, és una eina molt fàcil d'utilitzar i els resultats són sorprenents. A continuació us explicaré en 5 passos com pots començar a utilitzar aquest recurs:

1.Registra't en GoAnimate. Només hauràs d'introduir el teu correu, un usuari i una contrasenya.

2.Crea el teu vídeo. La versió gratuïta de l'aplicació et permet crear vídeos curts, que en la majoria d'ocasions són més que suficients. Clica a sobre de l'opció que veuràs a la part superior dreta de la pantalla i ... Ja pots començar!

3.Escull els escenaris i els personatges. En funció del contingut que vulguis transmetre amb el vídeo, et caldrà un tipus o altre de personatges; que es moguin en escenaris concrets o que parlin d'una manera determinada.

4. Personalitza la teva creació. Afegeix les fotos i elements d'àudio, des del teu mòbil o des del teu ordinador. D'una manera molt senzilla pots donar un toc personal a la teva creació animada.

5.Comprova el resultat. Clica a previsualitzar i podràs fer-te una idea exacta de com ha quedat el vídeo. Si ja estàs llest, podràs compartir amb altres usuaris de GoAnimate a través de diferents xarxes socials.

Avantatges educatius 
Ho podem utilitzar a l'aula d'anglès com a recurs per posar a la pràctica, de manera dinàmica i divertida,  la teoria ensenyada a classe. A més, crea una gran participació i motivació entre els alumnes a l'hora d'aprendre llengua estrangera, i fomenta el treball en equip i la col·laboració.

Utilitats didàctiques

  • Crear còmics animats relacionats amb  temes tractats a l'aula, inventar histories i situacions per il·lustrar temes d'educació en valores: contaminació, alimentació, respecte, etc.
  • Crear animacions que parlin sobre personatges importants relacionats amb  els continguts de classe: escriptors, inventors, compositors, pintors, poetes, etc.
  • Elaborar vídeos per presentar projectes col·laboratius i diferents activitats de classe o del centre educatiu. 
  • Proposar activitats creatives als nostres alumnes.
Per a més informació podeu consultar l'entrada del blog que tracta aspectes sobre el model SAMR, interactivitat, etc o consultar aquest tutorial per veure el seu funcionament:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada