divendres, 20 de març del 2015

Clockworks

Avui després de les dues setmanes d’estada a l’escola, hem dedicat la sessió  de Programes Multimèdia Infantils i Juvenils, a presentar en parelles, una de les aplicacions utilitzada a l'escola que més ens va cridar l’atenció.

És cert, que gairebé totes les aplicacions presentades han estat del meu interès, però avui us presentaré només una aplicació que es diu Clockworks relacionada amb la temàtica del bloc: l’anglès. 

Què és?

Principalment fer esment en què l’aplicació Clockworks es troba dins del portal BBC i aquesta és una aplicació creada amb la finalitat de reforçar les hores en anglès de manera divertida i lúdica.  
Segons el model SAMR aquesta aplicació es troba dins l’apartat de millora perquè suposa un augment, és a dir, la tecnologia substitueix directament una eina millorant funcionalment. En aquest cas hi hauria una millora en el fet d’utilitzar aquesta aplicació creant més motivació a l’alumne i deixar de costat les fitxes tradicionals o la pissarra analògica. 

Pel que fa a la interfície, aquesta és molt visual i crida l'atenció dels infants. A més, la interactivitat és selectiva, ja que, els alumnes només han de respondre a allò que la tecnologia ha creat.

Estructura i ús

Clockworks consta de tres apartats que van de menys a més dificultat: 
  • Medium 
  • Hard
  • Really Hard
La diferència entre ells només es troba en la dificultat de les preguntes, ja que la seva metodologia és igual. L’alumne ha de seleccionar l’hora que pensa que és: si ho encerta,passa a un altre pregunta, si falla ha d'acabar encertant per tal de poder passar a l'exercici següent.

Reflexió

Personalment, penso que és un bon recurs per tal de reforçar les hores tant a l'aula ordinària com a casa. És un joc que ens ajuda a treballar les hores de manera divertida i original. 
Per tant, és molt recomanable el seu ús, ja que és una manera d'aprendre de forma lúdica i el seu ús és senzill.

2 comentaris:

  1. M’agrada perquè a una cosa senzilla i concreta li treuen molt de partit, i el disseny de personatges també té gràcia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Francesc, estic d'acord amb tu. L'interfaç de l'aplicació és molt visual i utilitza un bon disseny dels personatges. A més, és un joc perfecte per reforçar les hores en anglès, a l'aula.

      Gràcies per la teva visita!

      Elimina