divendres, 15 de maig del 2015

L'anglès i la robòtica educativa

Avui  hem dedicat la sessió de Programes Multimèdia Infantils i Juvenils, a la relació entre la robòtica i l'àrea del propi bloc. és per això, que a través de la cerca he destacat l'activitat extraescolar en anglès que es realitza amb Lego, a través de l'empresa de robòtica Edukative.

La robòtica educativa i l’anglès

Imatge Lego Edukative
Edukative creu en les infinites possibilitats d’aprenentatge que tenen tots els nens. Aquesta empresa aposta per incloure com a valor afegit a l’activitat extraescolar el mètode natural d’aprenentatge de l’anglès.

Un nen quan neix s’inicia de forma innata en l’aprenentatge de la llengua materna mitjançant l’escolta, és a dir, aquest aprenentatge espontani segueix un ordre natural que consolida el desenvolupament de la llengua mesura que el nen creixi va adquirint les competències necessàries en cada moment.

Per què no aplicar la mateixa pauta d’aprenentatge a una segona llengua en el nostre cas l’idioma anglès?

El primer contacte de nen amb la llegua és auditiva, és a dir abans que el nen comenci a balbucejar els seus primers sons i paraules ja s’ha iniciat el procés d’adquisició de la llengua ‘’una manera espontània.

El pas següent en el procés natural d’adquisició de la llengua és la verbalització de paraules, expressions i frases i la combinació de les mateixes en diferents contextos. D’aquesta manera es va enriquint i ampliant el vocabulari i el nen aprèn el significat de tot allò que escolta.

Lego Education en anglès

Edukative aposta per iniciar als seus alumnes més petits en l’activitat amb materials Lego Education però en anglès. Se li brinda al nen l’oportunitat de tenir un primer contacte amb la llengua estrangera perquè de forma natural comenci a escoltar i comprendre l’idioma fins a arribar a expressar verbalment que s’ha après. Si a més el procés d’aprenentatge és mediatitzat pel joc de construcció la versatilitat de l’eina d’aprenentatge encara és més gran.

Construeixen mitjançant el joc i aprenen una segona llengua en un procés divertit i molt enriquidor.
Els alumnes que arriben a Edukative amb coneixements previs de la llengua a nivell gramatical i de vocabulari també poden beneficiar de la nostra pedagogia.

L'activitat de robòtica educativa pot realitzar-se en la llengua materna de l’alumne que és el més habitual. Però Edukative, aposta sempre per oferir als seus alumnes tots aquells recursos que considera valuosos per al seu aprenentatge i és per això que aposta per treballar amb els seus materials, programes i documentació en anglès.

Des dels 7 anys partim dels coneixements previs de l’alumne de la llengua anglesa. La robòtica educativa ajuda a ampliar els seus coneixements a nivell de vocabulari bàsic i tècnic d’expressió verbal. A més, un altre valor afegit del sistema d’aprenentatge basat en Lego Education és el desenvolupament de les competències i habilitats personals dels nens.

Així que té molt present les mancances actuals a nivell d’expressió i fluïdesa verbal que tenen la majoria d’estudiants d’anglès, i per això, volen potenciar amb l'activitat extraescolar la pràctica de la llengua recolzant-se en els coneixements previs de l’alumne, ampliant i enriquint aquests coneixements.

Creieu que pot ser interessant iniciar als alumnes més petits  en l'activitat amb materials Lego Education però en anglès? Per què?

Personalment penso que és interessant, ja que se li brinda al nen l’oportunitat de tenir un primer contacte amb la llengua estrangera perquè de forma natural comenci a escoltar i comprendre l’idioma fins a arribar a expressar verbalment que s’ha après. A més l’alumne es sentirà més motivat ja que el procés d’aprenentatge és mediatitzat pel joc de la construcció .

Espero la vostra opinio!


Per a més informació feu clic aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada