dimecres, 13 de maig del 2015

Projecte TIC Escola el Carmel

Avui us presentaré un projecte creat per l'Escola el Carmel, que m'ha semblat molt interessant i original. Aquest té com a objectiu reforçar medi, llengua estrangera i castellana mitjançant les TIC, a partir de la connexió amb l'Escola Birch Lake School (Minnesota) durant un mes i mig. Aquest intercanvi ha estat en directe (Skype i Hangouts), amb un blog compartit i a través de la PDI amb Scriblink.

En les dues àrees de llengües els nens han decidit què volien penjar al blog i com ho faríen i
quines preguntes els hi volíen fer als alumnes de l'Escola Bircha Lake School. En l’àrea de medi han treballat les semblances i diferències respecte on viuen els alumnes de l'Escola el Carmel (clima, alimentació, jocs, animals i esports) i les TIC han estat el mitjà per la comunicació.

Aquí us deixo un petit resum sobre el projecte i per a més informació feu clic aquí:

Tot i que el projecte es decideix dur a terme al setembre del 2013 a través de la demanada que fa una estudiant de pràctiques de magisteri a la UVIC no es posa en funcionament fins el gener del 2014.
  • En el primer trimestre el grup del Carmel rep la visita de la practicant  a l’aula per explicar als nens el projecte que farien.
  • En el mes de gener els alumnes del Carmel en l’àrea de llengua castellana comencen a pensar què volen compartir en el blog amb els nens de Minnesota i com ho farien.
  • En l’àrea de llengua anglesa comencen a pensar què volen saber dels nens d’allà i preparen un seguit de preguntes que memoritzen per fer en directe i que tenen escrites en fulls DINA3 quan les fan com a suport visual. Alhora preparen algunes cançons en anglès per oferir-les com a regal. Les preguntes que formulen tenen a veure amb els seus interessos: A què juguen? Quin temps fa?...
  • Durant el mes de febrer i les dues primeres setmanes de març es van preparant diversos treballs que es pengen al blog per compartir coses entre les dues aules. 
  • També cada divendres a les 4h de la tarda (per la diferència horària) fan la connexió en directe. És el moment de fer preguntes i ells contesten o a l'inrevés.
  • Les respostes les tenen preparades ja que els mestres es posen d’acord al llarg de la setmana per mail. 
  • També el divendres és el moment de compartir amb Scriblink. Els nens fan una foto que pacten entre tots de l’entorn escolar i la pengem. Des de l’altre escola fan el mateix. Cada grup, per temps, escriu sobre la imatge sorpresa paraules del que es veu a la foto en castellà o anglès.
  • Un cop finalitzat el projecte fan una darrera connexió per acomiadar-se i els preparen regals virtuals: cançons i frases de comiat.
Escola el Carmel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada